Outreach Support Ministries

Hulp via kerken

OSM is aktief in Sierra Leone, Liberia en Togo, samen met teams van lokale en betrouwbare partners. Naast kerkelijk werk initiëren we projecten op het gebied van gezondheidszorg, schoon water, voedselvoorziening, noodhulp, onderwijs en economische zelfstandigheid. Vanuit Nederland is er direct contact met de leiders in de 3 landen en wordt het werk financieel ondersteund.

Sierra Leone en Liberia behoren tot de armste landen ter wereld en zijn de afgelopen jaren zwaar getroffen door rampen: een 11 jaar durende burgeroorlog, ebola en jaarlijkse overstromingen met soms aardverschuivingen als gevolg van klimaatverandering.

OSM streeft ernaar steeds meer projecten van de grond te krijgen die leiden tot economische zelfstandigheid. Hierdoor zal op den duur hulp uit het buitenland niet meer nodig zijn. Een voorbeeld hiervan is het DUNAP project: lokale boeren in Togo bouwen voor zichzelf een bestaan op en uit de opbrengsten worden projecten gefinancierd, een bijdrage geleverd aan herbebossing (Great Green Wall) en bio landbouw in Europa gestimuleerd zonder gebruik van insecticiden en pesticiden.

Bekijk nog een video – hulpverlening na grote brand in community

armoedebestrijding  |  ontwikkeling van kinderen  |  via lokale kerken  |  gezondheid | voedselzekerheid |  met vrijwilligers

Contactgegevens:

Stichting OSM
Asselsestraat 115
7311 EG Apeldoorn
Tel. 06-46062800
Email: info@outreachsupport.nl
www.outreachsupport.nl